Torgmadam på torget utanför Domen i Kalmar

Torgmadamens boksortiment

Idag har jag varit torgmadam och de dagarna är mycket spännande och intressanta. Det är det a l l t i d när jag är torgmadam! Tack vare Christina Nibelius och hennes Mats har jag denna dag tillbringat på torget i Kalmar (min hemstad förr) mittemot Domkyrkan. Även om vinden drog kall genom torget var det ett gott torgväder som gynnade både torghandeln och besökarnas humör!

Varje gång när jag medverkar som torgmadam, på torg, marknader, hembygdsfester eller mässor är det samma spännande glädje att få möta intresserade ”bok-nördar”!!! Absolut vänligt menat. Jag är definitiv själv en riktig b o k-n ö r d!

Det är så enkelt att börja prata om väder och vind. Tänk att i ett sådant kort och flyktigt möte delar två helt okända personer med sig av om svåra skeende i livet och om all livslust och lycka som ändå finns. Och så kommer vi till mina böcker som innehåller allt detta som livet bjuder, innerlig g l ä d j e och djupaste s o r g.

Att möta människor i intressanta samtal när jag är torgmadam är otroligt inspirerande och kreativt. Det har kommit att bli ett behov, faktiskt. Jag får veta och lära mig s å mycket, inte minst från de som läst någon av mina böcker och köper en ny! Detta tar jag med mig i mitt skrivande och vårdar ömt.

*Förklaring av Torgmadam:

För er yngre besökare och även andra som är obekanta med just ordet ”torgmadam”, är det i ett annat ord och begrepp för torgförsäljare. Ordet används numer inte i samma utsträckning som det gjorde förr i tiden och det är ett ord värt att lägga på minnet! Kika gärna på länken till ”stockholmskällan” för att se en bild ifrån Hötorget på 60-talet med en torgmadam med sjal som säljer äpplen ifrån Kivik.