Blogg

Gammalt mathantverk är viktigt att kunna… för att det är vår tur att föra det vidare

… ALLT det våra anmödrar MÅSTE kunna förr på en gård, kanske till och med för att bli bortgift 🙂 var för överlevnaden… mina ostekorgar är utbytta, har någon kvar som kuriosa. De var förr gjorda av rötter eller annat trämaterial. Hur jag än tvättar och doppar dem i kokande vatten är det hög risk att ostarna hinner få några mögelfläckar medan de ligger i den gamla korgen. De är visserligen inte svåra att ta bort, men dock. Även löpet är annorlunda i dag.

Jag har varit med om att göra löpet som görs i en slaktad spädkalvs löpmage….

Läs mer

Drömmar… blir till verklighet

Drömmar och drömmar… ja-a, det sägs ju att man ska leva upp till sina drömmar. Och visst var väl att få möjlighet att skriva böcker en dröm som har blivit verklighet.
Många som läser mina böcker om OSKE vill absolut veta om de är självbiografi jag skrivit, men jag säger ihärdigt: – Nej, det är det inte.

Det går långt tillbaka till min ungdom, då jag skrev några sidor för hand och gömde i byrålådan. Något jag hade tänkt skriva till mina eventuella barn… Det var så OSKE började.

Sen föll hon i någon form av glömska eller bättre; jag…

Läs mer

Årets första Event; Vintermarknaden i Näshult, 24 februari 2018

En vackrare vinterdag kunde vi inte önska, kanske något mildare! 🙂 Vi som varit inne i Gården fick nu för fösta året byta ”lokal” mot ett Tält. Och i ärlighetens namn var det en s t o r skillnad. Men det kommer att va bättre nästa år, ingen visste ju hur det skulle fungera. Efter den här dagen vet vi alla…

Vi är så nöjda på Brittas Böcker och jag själv gläds varje gång jag hör härliga positiva meningar om böckerna. Och när jag säger att: Ja, det är jag som skrivit dem! W O W, säger de då! Jag…

Läs mer