Kokbok och recept

[column_content type=”one_fourth” animation=”name of animation”]
kokbok - att äta tillsammans
Att äta tillsammans
[/column_content]

Att äta tillsammans

­- En kokbok när allergi är med i bilden.


Idén om att skriva en kokbok grundar sig i att min yngsta dotter föddes med en mängd födoämnesallergier. Under hennes första 9 år i skolan lagade jag all hennes mat, frös ned och tog med till skolan. När hon sedan, som vuxen, en dag tyckte att vi skulle ställa samman hur jag hade förändrat min matlagning så att hon kunde äta tillsammans med oss, hjälptes vi åt med detta ”kokboks-projekt”.

I kokboken ger vi förslag på hur du kan, med små förändringar, laga den mat du egentligen alltid har gjort. Vi delade in boken i våra fyra årstider och Julia valde ringrygg, eftersom sidan lättare ligger kvar på det recept man vill arbeta efter. Bilder på de ”föremål” som finns med, står i våra skåp i vårt hus. Naturbilderna fanns runt huset. Fotograf var Magnus Jansheden.

[gradient_button size=”small” bg_color=”#e00″ color=”#fff” text=”Köp boken” title=”köp boken nu” url=”http://www.adlibris.com/se/bok/att-ata-tillsammans-en-kokbok-nar-allergi-ar-med-i-bilden-9789163371301″ position=”right”]

[column_content type=”one_fourth_last” animation=”name of animation”]
Kok och receptbok från Älghults församlingVåra allra godaste recept
[/column_content]

Våra allra GODASTE RECEPT

– Älghults församling (Beställ kokboken direkt från Britta)


Som Lutherhjälpens biträdare i Älghults församling runt sekelskiftet bestämdes att vi skulle genomföra projektet ”Församlingens Kokbok”.

Resultatet blev en kokbok på ca 215 sidor med flertalet av församlingsbornas allra lättaste och mest välbeprövade recept. Intresset för kokboken har varit mycket stor och detta har lett till att vi har tryckt upp ”Våra allra godaste recept” hela 5 gånger. Detta tycker vi i församlingen talar sitt eget språk!

Goda, lätta och prisvärda recept som verkligen går hem bland stora och små hushåll.


[gradient_button size=”small” bg_color=”#e00″ color=”#fff” text=”Köp boken” title=”köp boken nu” url=”http://www.brittasbocker.se/kontakt” position=”right”]