Musik till Oskeböckerna

Min musikidé har funnits med redan när jag började skriva mina Oskeböcker. Eftersom jag vid den tiden hade en underbar musikkollega som alltid var med på ”tokigheter”, var det inte svårt att ”övertala” Louise att skriva musik till mina böcker. Musik i olika genrer. Från visa till rock´n roll. Och så blev det. Fast… det tog ca fem år. Efter två ½ år drabbades Louise av cancer. Med hård envishet och tuff medicinering lyckades Louise besegra sin cancer.

Under sommarsemestern, det året, tog vi igång igen. Jag skickade textsnuttar på olika avsnitt ur böckerna som kom att bli lite stöd för Louise när hon skrev sin text och musik. Vi satt här hemma i min skrivveranda och skrev och samtalade och åt god mat. Gjorde samma hemma hos Louise.
SÅ! För att göra en lång ledsam historia kort, dök cancern upp igen.

Louise dröm sedan länge hade varit att göra en riktigt stor fest för insamling av pengar till cancerfonden. Louise hann med sin fantastiska fest där lokalen var fylld till mer än sista platsen och med Louise i micken och hennes musikkollegor omkring sig, genomförde hon en s u v e r ä n underhållning den kvällen.

Vår OSKE-CD var också den färdig till försäljning den kvällen. Jag t r o r att en av sångerna som kanske var en hyllning till Oskes mamma i boken, var nog en tanke även hur det såg ut framför Louise själv. Vi hade SÅ många tankar och idéer om hur vi skulle gå vidare med CDn. Men… som jag sagt tidigare. Livet har sina egna vägar.