En m y c k e t kortfattad beskrivning…

J

ag svarar på olika tilltal t ex Britta, Brittis, Britten, BM, Konrad och BrittMarie. Som ung studerande kallades jag mest Jansheden. Litteratur och musik, att skriva och läsa texter och att rita och måla är ledord som funnits med mig hela mitt liv. I mitt föräldrahem fanns de moderna författarna enligt dåtiden och min far älskade att läsa genom hela sitt liv.

U

nder mer än ett år var jag au-pair i Holland, i staden Haag, 1966. Hos den svenska familjen Rudebeck med sina tre barn. Lärde mig holländska under den tiden?

T

og min lärarexamen, 1970, på Rostad Seminarium i Kalmar innan skolan blev Högskola och numer Universitet.

V

igdes vid min Bonne Bosse i kyrkan i Älghult, 1971, och tillsammans har vi tre vackra döttrar med härliga familjer och det innebär fem fantastiska barnbarn och goa mågapinnar.

H

ar deltagit, mycket aktivt, i det sociala livet inom kommun och kyrka och i olika styrelser, många gånger som ordförande. Har även varit ledare i olika kurser genom mitt liv.

N

är döttrarna var vuxna, sökte mellandottern åt mig, och jag antogs på en fyrårig `kreativt skrivande´-kurs på Universitetet i Växjö. Halvfart med 100% arbete som lärare, familj och bonnakärring! Mycket g l ä d j e och påbyggande kunskap.

Eftersom jag alltid tyckt om att `ha fullt upp´ blev ändå allt detta för mycket, och jag stod plötsligt vid den berömda väggen. Det blev en kämpig tid. Men jag kom igenom.

E

fter några refuseringar togs beslutet att bilda eget förlag; Brittas Böcker. Ett beslut jag än inte ångrat ett enda smul? Har lärt mig s å mycket under tiden.

M

änniskor jag möter ute på olika Mässor, Marknader och Event tycker att ”jag alltid är glad och fylld av humor”. Ibland blir jag jämförd med Astrid Lindgren och det blir s å f ö r stort. Då blir jag nog mest blyg. Ja-a, det går att känna sig blyg fastän det detta år står 72 år på mitt CW, mitt levnadslopp? Eftersom en av mina böcker finns på Kungliga Slottet numer så kan man kanske säga att mina böcker finns ”i både slott och koja”!