Ett axplock av vad jag sysslar med mellan mitt skrivande, antecknat den 27 maj 2019

När min Bonne kommer hem från skogen med en s t o r bit ren och fin kåda kan jag inte bara ha den här på mitt skrivbord att känna doften av. Jag bara m å s t e göra något användbart av den ”klumpen”!Det fick bli kådsalva. Både mina man och jag får ibland onda självsprickor och gissa om denna salva hjälpte; efter två dygn var de läkta.

Att gå ut i trädgårn´ och plocka mina kryddor till fisken, som ska stekas eller kokas, är s å FINT och fyllt av en speciell känsla.

binaute

Detta är en lite bi-video du kan ladda ner och glädja dig med en kort stund.

Jag går på glaskurs hos Christina Voronko allt emellanåt och det är så roligt. Vi leker och skapar och diskuterar.

Påskafton hade vi det årliga kosläppet och fastän korna numer går lösa i lagården så är det ”lika tokigt glada” när de blir lössläppta och kommer ut!

Varje år har Uppvidinge kommun en Natur- & Kulturrunda någon gång i halva maj. Än en gång är Brittas Böcker ett eget ”stopp” tillsamman med andra hantverkare som kommer att medverka här i trädgården, men enbart under lördagen.

Genom alla min år som Bonna-käring på Älghults Norregård har jag haft ett växthus. I år blev det en varmbänk därinne för mina meloner. Växthuset ger s å mycket jobb och glädje och rörelse.

Jag gillar att laga mat. Göra det lilla extra… tillverka mina egna kryddor, göra apelsin-curd och koka aronia-marmelad… torka svamp och göra vår-pesto.