Om Britt-Marie

Författaren och förlagsägarinnan

Mitt namn är Britt-Marie Konradsson och litteratur och text har varit en del av mig sedan barnsben. Möjligheten att skriva själv har inte alltid hunnits med i och med att livet ibland tar sina egna vägar.

Att delta i Naturskyddsföreningen när jag var ung var naturligt både i vår lokala styrelse och i regionens. Har under mitt yrkesliv verkat som lärare i vår kommun på alla våra tre stadier och även provat på att ”sitta på rektorsstolen. Våra tre döttrar är i dag vuxna med egna familjer och min man och jag är mormor och morfar till 5 fantastiska barnbarn

Arbetet som lärare, att ta hand om våra tre barn, och dessutom hinna med att hjälpa till här hemma på gården, särskilt sommar och tidig höst, med att skörda hö, ensilage och säd/halm har gjort att det inte riktigt funnits tid över till att skriva. Har även genom åren engagerat mig i kommunens styrelser, även som kvällskursledare och aktiv ordförande inom kyrkans Råd och Fullmäktige.

Eftersom jag under ett stort antal år sagt att jag skulle vilja gå en skrivkurs, och det aldrig hanns med, sökte vår mellandotter, under ett jullov, efter skrivkurser på olika universitet. På det viset har jag gått en fyra-årig skrivkurs på Linnéuniversitetet i Växjö, halvfart.

Ville starta ett företag när jag väl började få tanken på att ge ut mitt skrivna material. Och vad låg då närmast; jo, att startat ett eget förlag. Tanken stärktes också av att det är m y c k e t svårt att bli antagen och utgiven på något förlag. Namnet på förlaget var enkelt; Brittas Böcker.

kontakta Britt-Marie


Senaste inläggen från bloggen

Och så blev det sista sportlovet för detta året…
Posted By BM  Posted On 12-Mar-2018

... där korvgrillning ingår såväl som att göra snöänglar.

Läs mer
Mina bok-töser hänger här bredvid mig vid datorn…
Posted By BM  Posted On 12-Mar-2018

...Och OSKE har fått långbyxor.

Läs mer
Gammalt mathantverk är viktigt att kunna… för att det är vår tur att föra det vidare
Posted By BM  Posted On 04-Mar-2018

... ALLT det våra anmödrar MÅSTE kunna förr på en gård, kanske till och med för att bli bortgift 🙂 var för överlevnaden... mina ostekorgar är utbytta, har någon kvar som kuriosa. De var förr gjorda av rötter eller annat trämaterial. Hur jag än tvättar och doppar dem i kokande

Läs mer