Om Britt-Marie

Författaren och förlagsägarinnan

Mitt namn är Britt-Marie Konradsson och litteratur och text har varit en del av mig sedan barnsben. Möjligheten att skriva själv har inte alltid hunnits med i och med att livet ibland tar sina egna vägar.

Att delta i Naturskyddsföreningen när jag var ung var naturligt både i vår lokala styrelse och i regionens. Har under mitt yrkesliv verkat som lärare i vår kommun på alla våra tre stadier och även provat på att ”sitta på rektorsstolen. Våra tre döttrar är i dag vuxna med egna familjer och min man och jag är mormor och morfar till 5 fantastiska barnbarn

Arbetet som lärare, att ta hand om våra tre barn, och dessutom hinna med att hjälpa till här hemma på gården, särskilt sommar och tidig höst, med att skörda hö, ensilage och säd/halm har gjort att det inte riktigt funnits tid över till att skriva. Har även genom åren engagerat mig i kommunens styrelser, även som kvällskursledare och aktiv ordförande inom kyrkans Råd och Fullmäktige.

Eftersom jag under ett stort antal år sagt att jag skulle vilja gå en skrivkurs, och det aldrig hanns med, sökte vår mellandotter, under ett jullov, efter skrivkurser på olika universitet. På det viset har jag gått en fyra-årig skrivkurs på Linnéuniversitetet i Växjö, halvfart.

Ville starta ett företag när jag väl började få tanken på att ge ut mitt skrivna material. Och vad låg då närmast; jo, att startat ett eget förlag. Tanken stärktes också av att det är m y c k e t svårt att bli antagen och utgiven på något förlag. Namnet på förlaget var enkelt; Brittas Böcker.

kontakta Britt-Marie


Senaste inläggen från bloggen

Mina odlingar denna säsong…
Posted By BM  Posted On 15-Jun-2018

Denna säsong svämmar mitt växthus över med mina egna uppdragna plantor från gamla frön. Olika sorter av peppar så jag kan göra min egna persillado. Den enda köpta tomatplantan heter Artisan Pink Tiger och är en välsmakande, dekorativ och högavkastande avlång tomat. De andra är från gamla frön av gillade

Läs mer
Snälla besökare…
Posted By BM  Posted On 06-Jun-2018

... många gånger "glömmer" jag att skriva här på min hemsida. När jag är på Faceboken skriver jag på @BrittasBöcker där och så "är det gjort" liksom. Så, gå in på Brittas Böcker på Facebook... 🙂 I alla fall har vi idag varit på Nävelsjö Byamarknad på självaste Nationaldagen, för

Läs mer
Vi backar lite till besöket på Stadsbiblioteket i Simrishamn, lördagen den 21 april.
Posted By BM  Posted On 21-Maj-2018

Det blev en rolig och inspirerande dag med prat och grillning av pinnbröd.

Läs mer