Blogg

Årets julslakt är färdig…

buljong
Årets julgrisar ska slaktas…vilken intensiv helg det blir. Sedan några år tillbaka sker det helgen innan älgjaktsstarten; när ungdomarna ändå kommer hem. Detta är en bild på hur fin buljongen blir på alla de ben jag kokar för att plocka bort köttet på. Buljongen går att skära som gelé och det blir mängder med gott kött att använda till soppor, rotmos, köttpajer och slarvsylta/”kalv”sylta.

Läs mer

Här kan du se var vi är under hösten

Den här höstens s t o r a aktiviteter:

Ölands skördefest, 30 sept-2 okt, finns vi på Kalvhagen, Södvik; Liv och Hälsa i Karlstad den 29-30 oktober; Huseby Jul den 5 – 13 november och Kronobergs Bokmässa, Stadsbiblioteket, lördagen den 19 nov; Linköpings Bokmässa, Biblioteket, lördagen den 3 dec. VÄLKOMNA!

Läs mer

Hur jag arbetar…

Jag funderar mycket på hur jag egentligen skrivarbetar. Råden jag fick för många år sedan när jag var med under fyra år på en skrivkurs, 80p, på Växjö Universitet var alltid; ha ett block med dig, vid ditt nattygsbord o s v…men det har aldrig funkat. Jag tänker, t ä n k e r TÄNKER och funderar. Till sist har jag ”skalet” kvar och då skriver jag. Hade nog inte orkat gå igenom alla kortfattade meningar när jag väl ska skriva!!!!

bokmärkes bin

Läs mer